Česká pošta vzdává hold Pánu prstenů, filatelisté mohou jásat

Česká pošta se přidává mezi další světové poskytovatele poštovních služeb, kteří v nějaké míře vzdávají hold dílu J. R. R. Tolkiena.

Na svých internetových stránkách představila hned dva speciální filatelistické aršíky: v jednom případě dvou a ve druhém tří známek, které oslavují výročí 70 let od prvního vydání Pána prstenů.

Autorkou obou ilustrací je mezi českými Tolkienisty známá Lída Holubová, jejíž díla si Česká pošta vybrala a které musela autorka pro ofsetový tisk přetvořit dle požadavků a norem státního institutu.

Známka
Aršík číslo 1 s označením T1263

„Jsem velice vděčná, že si vybrali právě mě a že je mé dílo hodno takové cti,“ rozplývá se autorka návrhů na oficiálním webu České pošty.

Nyní již vypisuji z webu dostupné informace:

Anotace:
a) zastoupeno písmenem „E“, které odpovídá ceně za obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g – evropské země dle Ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání 44 Kč

b) zastoupeno písmenem „Z“, které odpovídá ceně za obyčejnou zásilku do zahraničí do 50 g – mimoevropské země dle Ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání 50 Kč

Způsob tisku:
ofset v nákladu 23 000 ks aršíků (v obou případech).

Cena:
T1263 – 145 Kč
T1264 – 195 Kč

Známka
Aršík číslo 2 s označením T1264

A pokud jste se dočetli na konec článku, vězte, že se jedná o aprílový žertík. Lídě samozřejmě tuto poctu přeji a přátelsky tímto vyzývám Českou poštu, aby oba návrhy zvážila.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.