Tales of Middle-earth již brzy rozpoutají novou sběratelskou vášeň

Jak jsem již před dvěma lety avizoval:

Řítí se na nás crossover známého Magicu, který, pokud jste přímo sami nehráli (či nehrajete), je tak znám, že jste o něm minimálně někdy slyšeli.

Již v polovině června se do prodeje dostane spousta edic této hry a my se můžeme jen těšit, co nám přinese.

Nechci a nebudu komentovat politiku tvůrců této hry, především pak často opakované téma ras a barvy pletí jednotlivých aktérů. Na to se dá říci jediné: buď přijmeme a užíváme, nebo nepřijmeme a síly vrhneme jiným směrem.

Já se osobně na hru samotnou těším, drtivá většina ilustrací se mi jednoznačně líbí, ale nepoženu se za každou cenu po každém kousku. Už jen pro cenu, vždyť sběratelský balíček s patnácti kartami vyjde na bezmála osm stovek, žádná legrace.

Naproti tomu obyčejný starter kit se dvěma hratelnými sadami pořídíte za necelé čtyři stovky. A to se pro mnohé vyplatí. A když si k tomu sem tam koupí klasický booster za dvě stovky, patrně neprohloupí.

A co se mi hodně líbí, pak…

Jeden Prsten v jazyku tengwar. Tato karta je značena jako 1 z jedné, a opravdu je vytištěná jediná na světě! Kdo ji zakoupí, může si ji buď nechat, nebo doslova a do písmene objednat nové auto.

Má to však svá úskalí, karta bude v anglických edicích hry (což nám nevadí), ale bude primárně v těch dražších Collector kitech, čili nečekejte ji ve starteru nebo v boosteru za necelé dvě stovky.

A také se může stát, že Prsten nikdo niky nerozbalí, nebo rozbalí, ale ve 12 letech si neuvědomí hodnotu, pokrčí, zahodí a… Nebudeme muset hledat soudobého Frodo, aby se vydal kartu zničit do Hory osudu!

Herní principy mají být čistě magicovské, ale přinášejí řadu vylepšení, třeba Food tokens, když ti hobité přeci jen potřebují jíst, a to ne málo. Vrací se mechanismy z War of the Spark, jen místo zombíků budou skřeti.

Vyloženě novým prvkem bude (obdobně jako u MECCG) svádění a pokoušení Prstenu, který tě prostě chce podmanit! A jestli se mu to povede, k vítěznému konci nemůžeš dokráčet.

A pak tu máme onu sběratelskou stránku věci, až by se dalo říci, že bez hypotéky si neporadíte, a co více, bez Jednoho Prstenu nikdy nebudete moci říct – mám splněno.

Hodně speciálních karet (holo, duhové, alt art, atd.) navíc vytvářejí pěkné scenérie, viz například následující:

Níže přikládám set náhodně stažených a vybraných karet, a už se těším, až mi starter dorazí… A co vy?

1 thought on “Tales of Middle-earth již brzy rozpoutají novou sběratelskou vášeň

  1. Honzyk says:

    Hrozně rád bych se pustil do sbírání, ale právě ono přebarvování postav mě odradilo natolik, že neutratit ani korunu. 🙁

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.