Unfinished Tales Hardcover Illustrated Deluxe Slipcased edition (+ unboxing)

Téměř na den před čtyřiceti lety vyšly Nedokončené příběhy Númenoru a Středozemě, tedy jejich anglický originál. Abych byl přesný, stalo se tak 2. října 1980.

Vydavatelé se plácli přes kapsu (nebo spíše my, závislí na knihách?) a oslavu kulatin oficiálně spustili 1. října 2020, kdy se knihy mohli zájemci konečně dočkat. Samozřejmě v UK si ti šťastnější díky rychlejší dopravě mohli k novince přičichnout již na konci září.

Ke mně se „Nedokočky“ dostaly v avizovaném termínu, resp. jeden výtisk z limitované edice 4000 kousků emitovaných pro celý svět. A jsem nadšen. Moc nadšen. Pohleďte sami, jedná se o ultimátní edici na nejskvostnějším papíru v bezvadné krabici, s oboustrannou mapou a obrázkem navíc. A přiložte mi ke knize deodorant vůně této knihy a ke štěstí mi nechybí už opravdu nic.

Unfinished Tales 2020

Novinkou Nedokončených příběhů jsou ilustrace, kterých se za celých čtyřicet let nedočkaly ani jednou. Oslovená trojice John Howe, Ted Nasmith a Alan Lee předvedla to nejlepší ze sebe a tak třímám další umělecké skvosty.

Unfinished Tales 2020

Nemá smysl zabývat se obsahem knihy, ten je již po čtyři dekády znám. Ve své době se jednalo o průlomové posmrtně vydané dílo, následně několikrát doplněné a rozvité v celé sérii HoME.

Na videu je můj druhý pokus o unboxing. Nemám stativ a ani se nehrnu do mluveného slova, snad příště napravím. Doplnil jsem generickou hudbu YouTube, tudíž jste mírně ochuzeni o šustění obalů, listů a všeho okolo.

Hodnocení Starého Brala

Plusy:

  • Luxusní provedení, obalem počínaje, mapkou konče, ale především ta VŮNĚ, to už není návykovost či závislost, to je… prostě boží!
  • Nádherné ilustrace, vkusný přebal (krabice), líbivý Černý jezdec na obalu
  • Kompatibilita s ostatními Deluxe vydáními knih JRRT

Mínusy:

  • U Tolkien Calendar 2021 jsem si povzdechl nad neúčastí širšího spektra malířů, tak si tento bodík nesu dále

Hodnocení: 93 %

Základní informace

Název: Unfinished Tales of Númenor and Middle-earth
Autor: J. R. R. Tolkien, Christopher Tolkien, John Howe, Alan Lee, Ted Nasmith
Rok vydání: 2020
Počet stran: 496
Nakladatelství: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-0-00-838796-9

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.