Tolkien Calendar 2021 (+ unboxing)

Tak tu máme opět září a s ním přichází každoročně očekávaný Tolkien Calendar. Jaké téma nám bude v příštím roce dělat každý den radost?

Roku 1980 spatřila světlo světa kniha Nedokončeného příběhy Númenoru a Středozemě; letos na podzim tak oslaví své čtyřicáté narozeniny a při té příležitosti se vydavatelé rozhodli kulatiny jaksepatří oslavit.

Tolkien Calendar 2021

Poprvé se kniha dočkala ilustrací a nejen já už zoufale v okně dennodenně vyhlížím první říjen, kdy opustí sklady a vydá se ke svým čtenářům.

Oslovena byla hned trojice malířů – John Howe, Alan Lee a Ted Nasmith – nejuznávanější kapacity mezi ilustrátory Tolkienova díla. Jak bude kniha nakonec vypadat, zatím nevíme, ale máme jednu obrovskou nápovědu…

Tolkien Calendar 2021

Kalendář obsahuje 12 barevných ilustrací (kterých se dočkáme právě v knižním jubilejním vydání) a jednu skicu, vše po úvodním slovu Briana Sibleye. Jak se tomu děje několik poslední let, chybí tzv. playboy ilustrace uprostřed přes dvě strany, za mě ale vůbec nevadí a těším se, až současný dvanáctiměsíčník z roku 2020 nahradím právě věnovanému Nedokončeným příběhům.

Na videu níže jsem natočil unboxing, ano, chybí tomu jakékoliv mluvené slovo, zato si můžete užít šustění celofánu a papíru. Kéž by šla přenést i ta vůně novoty!

Hodnocení Starého Brala

Plusy:

  • Poctivá gramáž
  • Skvělé ilustrace (osobně se mi líbí více než ve vydání Tolkien Calendar 2020)
  • Standard, který netřeba jakkoliv měnit

Mínusy:

  • Spíše povzdech, ale rád bych viděl i ilustrace Hildebrandta, případně Cora Bloka

Hodnocení: 90 %

Základní informace

Název: Tolkien Calendar 2021
Autor: John Howe, Alan Lee, Ted Nasmith, Brian Sibley
Rok vydání: 2020
Počet stran: 32
Nakladatelství: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-0-00-838774-7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.