Skicář Johna Howea a VELKÉ SNY Tolkiena, novinky konce léta

Konec léta 2022 přinese zajímavé tituly, úzce spjaté s Tolkienem, a to od Nakladatelství Slovart.

První novinkou je Poutníkem po Středozemi: Skici z cesty ze Dna Pytle až do Mordoru z anglického originálu A Middle-earth Traveller, který vyšel na konci roku 2018.

Za mě osobně se jedná o úžasnou záležitost, navíc s citacemi původního překladu paní Pošustové-Menšíkové a pana Vrby. Knihu nějaký ten pátek vlastním a česká mutace bude pro mě skoro až povinností.

Kniha obsahuje desítky a desítky černobílých ilustrací, tedy skic, celou řadu finálních barevných obrazů, vše doplněné o úryvky z knih, k nimž se ilustrace vážou. Dílo Howea je obecně parádní a líbivé a věřím, že si najde i díky této knize své fanoušky i u nás.

Poutníkem po Středozemi

Druhou novinkou pak je Malí lidé, VELKÉ SNY: J. R. R. Tolkien.

Celá série osobnostní vychází na stejnojmenné zahraniční bázi také v produkci Slovartu, moderně a úsporně celostránkové ilustrace doplňované krátkými texty provede čtenáře životem Tolkiena ve formě, kterou stráví i ti nejmenší. A tak už nebudete svým dětem hodiny vysvětlovat Carpenterovo pojetí životopisu, které je patrně unudí, když budete mít možnost listovat knížečkou, ukázat obrázky a přečíst příjemně sepsaná fakta.

Malí lidé, VELKÉ SNY

Na závěr jen zmíním, že Poutník dle edičního plánu vychází 29. 8. a má být za nějakých 599 Kč, ale online se dá pořídit i za něco málo nad čtyři stovky.

Malí lidé vycházejí 26. 9. a cena je stanovena na 249 Kč, zatímco online očekávám okolo 199 Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.