MECCG The Wizard Unlimited Edition Starter Deck (+ unboxing)

MECCG The Wizards

Když roku 1995 vydala společnost I.C.E. první sběratelskou karetku na téma Středozemě, zavládlo mezi fanoušky velké nadšení. V té době nadčasový design, skvělé ilustrace a zajímavý herní mechanismus zapříčinil brzká vydání všelijakých rozšíření.

A když jsem si v té době zakoupil v památném Geraltovi starter deck The Wizards, nadšením jsem ani nedýchal. Už v tramvaji jsem nedočkavostí sundal celofán a držel se, ať nevybaluji karty, zatímco jsem jednou rukou držel mastnou tyč.

Zádrhel nastal ihned, když jsem spatřil pravidla. V té době zcela nepřeložitelná pravidla (když umíte jen How do you do a překládáte slovo od slova pětikilovým slovníkem), k tomu neochota okolí zakoupit druhý deck a má autistická nevůle navštěvovat herní doupata… To vše ponechalo můj herní zájem spíše v kategorii okrajový, a radoval jsem se z krásných ilustrací. Tehdy jsem ještě koupil šest, sedm boosterů a na hru skoro zapomněl.

Nastal Sedmý věk, když jsem na webu zabrouzdal na speciální stránky prodejců a nakoupil, co ještě zbylo a za cenu, která neposlala paní Bralovou a děti Bralovy do sirotčinců a dalších pofidérních zařízení.

Vím, že sbírku patrně nikdy nezkompletuji: u Wizardů mám absenci 100+ karet (a to ještě většinu tvoří Unlimited), Against the Shadow v AJ mohu nechat jen u snění (totéž Balrogy), jen Dark Miniony, Dragons, White Hand a Lidless Eye jsem +- zkompletoval.

Abych se vrátil k prvním Čarodějům, více jsem se rozpovídal ve videu, a až po jeho natočení mi došlo, zda můj lov po Nasmithovi není v této edici vlastně marný, zda se do kolotoče MECCG nepřidal až později.

Každopádně The Wizards bylo oceněno několika cenami, mezi jinými za nejlepší grafickou prezentaci karetních her či za nejlepší karetku vůbec.

MECCG The Wizards

Nebudu výjimečně nudit sáhodlouhým textem a budu nudit sáhodlouhým videem. Opravdu těm YouTuberům nezávidím, možná bude lepší si to vlastně pustit bez zvuku a řečem z patra nevěnovat toliko pozornosti.

Přesto chci příště rozbalit hned 10 Starter Decků Lidless Eye edice, patrně nejlepšího rozšíření celé série Middle-earth collectible card game.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.