Podzim ve znamení Druhého věku, Pád Númenoru přichází

Jak jsem již ráno na sítích sdílel, přichystalo si pro nás nakladatelství HarperCollinsPublishers příjemné překvapení v podobě nového titulu Tolkienových textů s názvem The Fall of Númenor, neboli Pád Númenoru.

Nač se tedy můžeme těšit? Jednoznačně na triptych textů JRRT z Druhého věku, které jsou rozesety v různých vydaných knihách, a to i v češtině.

Půjde především o kapitoly ze Silmarillionu, Letopisy z Pána prstenů a také o texty z Nedokončených příběhů, tedy nic nového. Navíc se dočkáme rovněž částí, které byly publikovány v Historii Středozemě, a pokud by se kniha dočkala českého překladu, právě tyto pasáže by byly pro mnohé našince nové.

Sestavení knihy se ujal Brian Sibley, v poslední době spojovaný spíše s publikacemi okolo filmů, ale v minulosti také v kooperaci s Johnem Howem vydával různé mapy Středozemě, Beleriandu, Hobita,…

Nyní se vrací na scénu, ale s jiným ikonickým malířem – Alanem Lee – aby především seriálovým nadšencům (a nejen těm!) dal chronologický a i genealogický vhled do tématiky Druhého věku a to až po události vedoucí k Válce o Prsten.

Nemusíte tedy číst části v x knihách a hledat vazby, Brian Sibley vám je nejen že pěkně naservíruje, ale i okomentuje a především přidá nějaké body navíc. A právě (a snad jen) zde vidím největší přínos celé publikace.

Kniha vyjde ve dvou edicích: v klasickém a tradičně v deluxe, jejichž obálky přikládám níže.

Rovněž připomínám, že na podzim uzří světlo světa i Silmarillion prvně v historii s ilustracemi JRRT, čímž naváže na loni vydaného Pána prstenů ve stejném duchu. Níže přikládám i dvě ukázky z připravované publikace.

Fall of Numenor
The Fall of Númenor: klasická edice
Fall of Numenor
The Fall of Númenor: deluxe edice
Silmarillion
The Silmarillion: klasická edice
Silmarillion
The Silmarillion: deluxe edice
Silmarillion
První ukázka ze Silmarillionu
Silmarillion
Druhá ukázka ze Silmarillionu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.