Stoleté Dopisy Děda Mráze znají svou obálku

Na konci října vychází poslední letošní „novinka“ z produkce HarperColllins, a to Letters from Father Christmas: Centenary edition. Ač byl titul avizován dlouhé měsíce dopředu, vydavatelé se zdráhali ukázat, v jakém přebalu se této slavnostní knihy dočkáme. A konečně je to venku!

Letters from Father Christmas: Centenary edition

Možná jsem očekával něco více; zatímco loni vydaná Hardcover Deluxe Slipcased edice za téměř čtyřnásobnou cenu přinesla mnohá příjemná překvapení, dostaneme ke stoletému výročí přeci jen lepší průměr.

A ono to především ani není stoleté výročí knihy samotné, nýbrž prvního dopisu, jenž Děda Mráz aka Father Christmas aka JRRT poslal prvorozenému synu Johnovi roku 1920.

Co tedy přináší Dopisy Děda Mráze 2020?

  • Pevnou vazbu
  • Nejkvalitnější skeny jednotlivých dopisů, bohužel pojem „nejkvalitnější“ se co pět let obměňuje, osobně očekávám horší kvalitu oproti loni do světa vyslanému Deluxe
  • Předmluvu Baillie Tolkien, snachy JRRT, druhé manželky letos zesnulého Christophera Tolkiena. A že jste předmluvu Baillie již v minulosti četli? Tak teď na vás čeká revidovaná předmluva
  • Osobní poznámku JRRT (zřejmě jen pro tu se vyplatí zakoupit knihu, neboť fakticky přinese novinku v tomto již klasickém díle)
  • Příznivou cenu

Základní informace

Název: Letters from Father Christmas: Centenary edition
Autor: J. R. R. Tolkien, Baillie Tolkien
Rok vydání: 2020
Počet stran: 208
Nakladatelství: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-0-00-840684-4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.